top of page

Jeg optræder både alene og sammen med en eller to af mine dejlige musikere. Musikerne er Tony Henriksen på bas, Kurt Nielsen på klaver og Ronny Caspersen på guitar.
Jeg optræder med sjove og eftertænksomme historier og egne sange. Det hele bliver leveret med  lune og glimt i øjet. De handler både om livet ved kysten(Lønstrup) og om hvordan vi "jøjler og pangler" rundt som de mærkelige væsner, vi er. Om hvordan vi dummer os, gør mærkelige ting og gør hver sit for at finde hoved og hale i det hele. 


Fællessang dyrker vi også. Vi har nemlig sanghæfter med, sådan at en optræden veksler mellem optræden og fællessang.

HVORFOR OS?
Hvad er vi gode til her i "firmaet"?
Hvis I er en forening, en klub, et forsamlingshus, et spillested, en kirke, en sognegaard, der kan li' sange, der handler om os alle og som giver noget a tænke over, samtidig med at der er humor og god musik med i købet, så er vi et godt bud på en kommende koncert. En koncert varer typisk 2 x 45 minutter. Lige nu har vi 3 typer koncerter. Vi har sanghæfter med til koncerterne, så alle kan synge med på fællessangene.
 

VI MÆRKLIGE MENNESKER
”Lars Jakobsen Classic” med de gode historier om vi menneskers sjove og ”mærkelige” måde at være på. Om vores liv på godt og ondt, svært og sjovt
En aften/eftermiddag, der byder på fortællinger og sange, bl.a. om Den tredje alders glæder og genvordigheder.
Alt sammen fremført med stor musikalitet og humor, der kombinerer det seriøse med det sjove. Vi griner af os selv og hinanden med største fornøjelse!
 
KAMPEN MELLEM NATUR OG MENNESKER (Musikalsk foredrag med musik og fællessang)
– Rubjerg Knude, Lønstrup og Inger Lauritzen Om kampen mellem natur og mennesker på et dramatisk og udsat sted ved det frådende Vesterhav. Om havets trusler og gaver og om den kendte fiskerkone, sanger og sangskriver Inger Lauritzen, kendt for bl.a. ”Glitrende Hav”. NB!! Jeg tilbyder også denne koncert i Lønstrup for foreninger, grupper mm. Hør nærmere om hvor, hvad, hvordan!
 

BENNY ANDERSEN & POVL DISSING (Musikalsk foredrag med musik og fællessang)
Lars Jakobsen-koncert med en stærk smag af Benny Andersens dejlige sange og digte.
Syng med på bl.a. ”Vennesangen”, ”Om lidt er kaffen klar” og ”Bjørnen sover”.
Vi skal høre lidt om Svantes Viser og om de utallige andre fine ting fra Benny Andersens muntre og finurlige hånd samt mindes den skønne Povl Dissing og hans sange. Alt sammen med en masse fællessang
 
DEN PRIVATE FEST - Et festligt og rørende indslag til familiefesten. Jeg/vi
​kommer og giver en dejlig mini-koncert efter værtens ønske, typisk af en lille times varighed

Sangene - hvad synger Lars egentlig om?

Sange fra CD'en "Ligeud Påtværs" (2018)


Den jeg er: En sang om at blive moden, opnå en vis tro på sig selv, en god selvindsigt. Kigge tilbage på et levet liv og gør en status. Blues, som swinger hammer godt.


Den rejseglade gris: En sang om dyrevelfærd og om hvor meget vi mennesker ligner grisene! De er afsted på deres første charterrejse!!


Så klog, så klog: Kloge-Ågerne er over alt. De hærger de sociale medier, de skriver hadske, grimme kommentarer. Vær forberedt på et beskidt omkvæd!!


Se hvad jeg kan: Er det ikke sjovt, at små børn og ældre ligner hinanden på nogle punkter. F.eks. er de sammen om taknemmeligheden for at blive beundret af andre!


Forbi: Hverdagens helte trækkes frem i lyset. Her et landmandspar, som på trods af en hård skæbne, bevarer livsmodet og står med oprejst pande!


Sidste omgang: En sømand ser tilbage på sti liv. En stille sang, der vækker dybe følelser.


Køb mit hus: Endnu en hverdagens helt, som i ejendomsbranchens værste krise, besidder et livsmod, sort humor og et gåpåmod uden lige.


Logen for skaldede: Mange drømmer om at blive medlem af en loge, men ak, det er ikke nemt at komme ind. Derfor laver man da bare en selv! Det blev til Logen For Skaldede. Hør hvordan DU kan blive optaget!!

 

 

 


Sange fra CD'en "Hvorfor nu det..."(fra 2015)


Kan en hane blive hæs? Ja, det kan den da. Det har jeg selv oplevet. Det må være skrækkeligt sådan at miste det vigtigste eller næst vigtigste organ. Ikke desto mindre er det selvoplevet, altså at jeg har set og hørt en hæs hane, som hønsene i haremmet åbenbart helt har mistet respekten for. ”Jo mere den galer, des sløvere de bliver”. En gyser, hvis man overfører det til menneskelige forhold! ("Den hæse hane")


Tror vi på noget? Ja, mon ikke! Så vil folk være socialister, så liberalister, så natur-fundamentalister, så Danmark for danskerne som vores frelse. Og hvad med dem, der dyrker kroppen som deres tempel?
For slet ikke at tale om valg af religion, altså ikke religionserstatning, som ovennævnte nemt kan blive: sku' man prøve at være hinduist, islamtroende eller bare være kristen, som de fleste i århundreder på vore breddegrader. Hvad med ”gør dig lykkelig-profeterne”? De har da nok at se til. Et quickfix og så er dit liv forvandlet, for nu er du jo positivt tænkende, altid ja hatten på! Du skal jo hele tiden arbejde med sig selv. ”Jeg er ok, du er ok”, som det hed i den første selvhjælpsbølge.("Noget at tro på")


Gider vi stadig holde ferie i Sverige, nu hvor vi kan rejse verden rundt med fly? Ja, det gider mange af os godt. Måske fordi vi elsker deres klipper, store skove stille søer, de store vidder? Måske er vi fra barnsben - som jeg selv - benovet over alt det svenskerne kan og kunne. De kunne allerede i min barndom lave traktorer, biler, fly, tog, våben, kuglelejer, tændstikker, symaskiner. You name it ….
En tidlig fascination varer som regel ved. Derfor synger jeg f.eks. om en skøn ferie ved Siljan-søen("Det sorte vand") og i en anden sang om hvordan en flok fattige fra Østeuropa om sommeren kører til Sverige for at plukke bær("Sytten en halv")


Hvordan er det at blive gammel i Danmark? Det kan nok besvares meget individuelt. Følg med på en ældre dames tidsrejse fra 1928 til i dag!("Elvira") Noget af en tur, når man tænker på de store omvæltninger, der er sket i de personlige livsomstændigheder og i den store samfundsverden.


Hvorfor gider såkaldt modne mennesker at sidde i et fitness-center og ase og mase? De tror formentlig at det er sundt. I hvert fald så er vores fitnesscentre i dagtimerne jo nærmest lavet til ældre-aktivitetscentre. Jeg forestiller mig, at de i sofaen efter at have bokset med maskinerne, sidder og snakker om gamle dage.("Fra bar til Loop")


Er det rigtigt, at vi ikke kan lade være med at lave hinanden om i et parforhold? Ja, det kan man se og høre med med egne øjne og ører. Prøv at læg mærke til par, du kender, hvordan de har udviklet sig sammen og hver især. Det er nogle gange så smukt at se som de begge vokser og giver hinanden både inspiration og plads. Andre gange ser man hvordan den ene blomstrer mere og mere, medens den anden tilpasser sig til ukendelighed. Det er slemt at se på! For ikke at tale om de tilfælde, hvor begge visner og er mere sure og tvære end de er sjove og hyggelige.”Fra ørn til papegøje” fortæller en grum historie om det emne.


Kan man leve et bogholderliv og alligevel være glad og lykkelig – som regel? Nogle kan, og man skal ikke pege fingre af hvordan andre lever deres liv, hvordan de som dig selv ”jøjler og pangler” for at få det hele til at lykkes så godt, det nu kan lade sig gøre. Sangen ”Skemafri” er blot en historie om en kvinde, for hvem skemaerne, det planlagte, overskygger alt og bliver styrende for hende og familien, så de på en eller anden måde får gjort livet til en skoledag - døgnet rundt. Alt er skrevet ind i skemaer, ikke plads til ”vild spontanitet"


Hvad får man egentlig ud af at fortælle historier om gamle dage? Kan det interessere nogen i dag?
Menneskers liv er vel altid interessant, hvis man har en smule nysgerrighed på, hvad tilværelse har i posen til os. En fortælling om noget, man har oplevet enten i går eller for 50 år siden, kan give os både aha-oplevelser og nye indblik i livet, som det leves. I sangen ”Svend Aage” fortæller jeg om en fodboldtur med en vognmand fra min barndoms by. En vognmand, som skilte sig ud ved at gå vildt op i fodbold, og som kunne spille på mundharpe. Vi fik tit sangen ”Åh, Susanne, vil du gifte dig med mig” spillet, på hjemturen efter en sejr. Den ene hånd på rattet af den gamle bus, medens den anden holdt mundharpen. Han var på sin måde noget særligt og gjorde en forskel!


Kan man skrive sange om sygdom og svære ting i livet? Ja, alt kan der skrives om. Det gælder om at øve sig i respekt og indføling, at være loyale overfor de mennesker, det handler om. Fordelen, hvis det lykkes, er at vigtige historier bliver fortalt, så vi andre kan lære af, at det findes, at det gennemleves og at det tackles som et livsvilkår, om end det ikke lige er noget, der står skrevet på nogens ønskeseddel. Tak til Anders Agger fra DR og til det par, der medvirkede, og dermed gav os indblik i den triste situation, at konen i en forholdsvis ung alder rammes af en demenslidelse og gradvist glider væk fra verden og ind i sin egen, hvor andre ikke har adgang!(”Alene afsted”)


Sange fra CD'en "Vi mærkelige mennesker"(fra 2014)


DRØMMEN - om en stille kontormand, der nyder at komme ud til kysten og drømme om at være en rigtig mand


BYENS POET - en hyldest til Lønstrups legende, Inger Lauritzen, som er en unik sangskriver og fortæller. Har turneret over hele Danmark


NED MED DET HELE - Om generationen, der var unge i 60'erne og 70'erne, de fine idealer og hvad blev det til?


DEN GRÅ FERGUSON - om at være vild med en traktor, og om at være så modig at drage visse sammenligninger mellem kvinder og traktorer med startproblemer!


Øvrige sange


HAVET PÅ EPO - havet, der truer og hensynsløst frådende banker løs på kysten. Skal vi flytte 10 - 20 kilometer ind i landet om få år?
 

bottom of page